Ο ΣΔΑΔΕ χορηγός επικοινωνίας του ΤΕDX Academy
Creativity & Ιnnovation 2012

Ο ΣΔΑΔΕ υποστηρικτής της εκδήλωσης “Διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων και ελληνική πραγματικότητα”

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών ( www.equalsociety.gr ) σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην ημερίδα με θέμα: «Διεθνείς κατατάξεις πανεπιστήμιων και ελληνική πραγματικότητα. Απονομή Υποτροφιών στους επιτυχόντες του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

 

Στην ημερίδα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για το έτος 2012, στην οποία συγκαταλέγονται και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Επίσης, ο κ. Ben Sowter, Διευθυντής του Τμήματος Ερευνών της QS World University Rankings ( www.topuniversities.com ), θα παρουσιάσει τη μεθοδολογία της παγκόσμιας έρευνας, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο, αλλά διακρίθηκαν 700.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της  πολιτικής ηγεσίας , εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων και διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων επιχειρήσεων. Έτσι, θα δοθεί η στους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας να έρθουν σε επαφή με Διευθυντές Ανθρωπίνου Δυναμικού κορυφαίων εταιριών της χώρας και να συζητήσουν τρόπους βελτίωσης της απασχολησιμότητας των αποφοίτων επιστημόνων μας, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα ανοιχτού διαλόγου επί της βελτίωσης της παρουσίας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των υποτροφιών του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» που υλοποίησε η «Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» υπό την αιγίδα του Υπουργείου σας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Σύνδεση

Χάσατε τον κωδικό σας;