Δήμητρα Καρακώστα

Έφορος Δημοσιότητας

Η Δήμητρα Καρακώστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως στέλεχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

Από το 2008 εργαζόταν στον Όμιλο FOURLIS, απασχολούμενη αρχικά στην Οικονομική Διεύθυνση ως Financial Analyst και στη συνέχεια ως Στέλεχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στα κεντρικά του Ομίλου και στην ΙΚΕΑ, από όπου και αποχώρησε τον Ιούλιο του 2018.

Τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα Head of Talent Acquisition στην εταιρία PeopleCert, ενώ τον Απρίλιο του 2019 ανέλαβε έναν πιο διευρυμένο ρόλο, έχοντας πλέον και την ευθύνη για το Learning & Development του Ομίλου PeopleCert.

Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αριστούχος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Το 2017 βραβεύτηκε στον 1ο HR Student Awards by GPMA.

Είναι πτυχιούχος πιάνου, μέλος του Ελληνικού ομίλου ρητόρων Toastmasters Club και μιλά άριστα αγγλικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.