ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
CPA COUNTRY RESULTS

Συνεργασία ΣΔΑΔΕ και ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ για ψηφιακές δεξιότητες : Συμμετοχή σε focus groups

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ως ΣΔΑΔΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΣΕΒ, προχωρήσαμε σε μια εξαιρετικά επίκαιρη και σημαντική συμφωνία με το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ με σκοπό την από κοινού υλοποίηση σειράς δράσεων που αφορούν την συστηματοποιημένη αποτύπωση αναγκών κατάρτισης για τις ψηφιακές δεξιότητες των εργαζομένων. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην αναβάθμιση των προγραμμάτων κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων, οι οποίες αποτελούν  βασική στόχευση της ΕΕ αλλά και πυλώνα της κατάρτισης εργαζομένων του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας μας.

Εκτιμούμε ότι η ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων έχει ως κύρια προϋπόθεση την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων. Σε αυτήν συμβάλουν αφ΄ ενός οι αλλαγές στην τεχνολογία, αφ΄ ετέρου η ραγδαία μετάβαση στο καθεστώς τηλεργασίας.

Ποιοι είναι όμως οι μηχανισμοί αξιολόγησης και παρακολούθησης των αναγκών κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων και πως αυτοί συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων; Ποιες είναι οι ακολουθούμενες πρακτικές για την διαμόρφωση του ετήσιου πλάνου κατάρτισης και ποιοι παράγοντες διασφαλίζουν την επιτυχημένη υλοποίηση του;

Για τη διερεύνηση αυτών των κύριων ερωτημάτων, οι απαντήσεις των οποίων θα παρουσιαστούν σε επόμενες εκδηλώσεις μας με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των μελών μας, θα υλοποιήσουμε το έργο της συνεργασίας με το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ σε 2 φάσεις μέσα στους επόμενους  τρεις μήνες, για την οποία θα χρειαστούμε την συμμετοχή σας.

Στην 1η  φάση θα διοργανώσουμε 3 εργαστήρια (focus groups) σε υβριδική μορφή στα οποία, μετά την παρουσίαση της συνεργασίας ΣΕΒ – ΣΔΑΔΕ για τις ψηφιακές δεξιότητες καθώς και των ευρημάτων σχετικών ερευνών, θα συζητηθούν οι προτεραιότητες σε αντικείμενα κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων, οι πρακτικές και διαδικασίες εκπαίδευσης για αυτές και η  υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά της κατάρτισης.

Ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων: 10 Μαρτίου, 16.00-19.00, 22 Μαρτίου, 16.00-19.00 & 30 Μαρτίου, 16.00-19.00.

 

Στην  φάση θα διοργανώσουμε 5 εργαστήρια (focus groups) σε υβριδική μορφή για τον προσδιορισμό των γενικών και εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων για 5 επιμέρους ειδικότητες του HR (ένα εργαστήριο για κάθε μια), όπως αυτές αναφέρονται ακολούθως: Attraction & Selection, Payroll, Comp & Ben, Training & Development, HR Generalist/employee relations. Στα εργαστήρια αυτά, μετά τη σύντομη παρουσίαση του ευρωπαϊκού εργαλείου για τις ψηφιακές δεξιότητες Digicomp – μεθοδολογία εργασίας, θα γίνει ο προσδιορισμός ψηφιακών δεξιοτήτων και επιπέδου επάρκειας για κάθε μία από τις παραπάνω ειδικότητες.

Η υλοποίηση των εργαστηρίων αυτών προγραμματίζεται στο διάστημα Απριλίου – Μαΐου.

Με την ολοκλήρωση των δυο φάσεων του έργου θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και να μοιραστούμε με την κοινότητα του ΣΔΑΔΕ τα συμπεράσματα και την μεθοδολογία που θα έχουμε αναπτύξει.

Η εθελοντική συμμετοχή σας μάς είναι πολύτιμη!

Στα εργαστήρια αυτά ζητούμε τη συμμετοχή σας ως μέλη του ΣΔΑΔΕ , ειδικά όσοι από εσάς έχετε την εμπειρία και θα θέλατε αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο υλικό έμπνευσης και καταγραφής χρήσιμων πρακτικών για τους συναδέλφους μας.

Όποιοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στα εργαστήρια παρακαλούμε να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο email info@gpma.gr . Για την αποτελεσματικότερη διαμόρφωση της σύνθεσης των εργαστηρίων παρακαλούμε να δηλώσετε συνοπτικά και την σχετική εμπειρία σας στα παραπάνω θέματα.

Επιδίωξη μας είναι η ένταξη σας στην φάση (1η ή 2η) που ταιριάζει περισσότερο στις δεξιότητες και στις προτιμήσεις σας, σε συνάρτηση με τον αριθμό των συμμετοχών.

Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τα ειδικότερα θέματα της συμμετοχής σας στην δράση αυτή.

Σύνδεση

Χάσατε τον κωδικό σας;