” Τhe Champion of Innovation”
April 8, 2022
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
April 18, 2022

ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ – ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική ανθρωπιστική κρίση, που έχει βαθιές επιπτώσεις στις ζωές πολλών συνανθρώπων μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει στον εκτοπισμό 4,2 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ τα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν καθημερινά το αρνητικό πρόσημο σε όλες τις πτυχές της δραστηριότητας της χώρας. Ο κόσμος του HR δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος μπροστά σε αυτή τη συνθήκη, καθώς η κοινωνική αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση  αποτελούν βασικό δίαυλο που θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε περισσότερο στην στήριξη του ανθρώπινου παράγοντα (human) και λιγότερο ίσως στο κομμάτι των πόρων (resources). Είναι η στιγμή να σταθούμε κοντά στους οργανισμούς που πλήττονται παρέχοντας υποστήριξη με όλα τα μέσα.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελεί αχαρτογράφητη περιοχή για πολλές ενώσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού σε σχέση με τη διαχείριση τέτοιων ιδιαίτερων καταστάσεων, ενώ πολλοί οργανισμοί δεν έχουν βρει τις καλύτερες πρακτικές ως προς τους τρόπους παροχής υποστήριξης στις ομάδες ανθρώπων που πλήττονται. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον για ένα κοινό σκοπό.

Μερικοί πιστεύουν ότι μόνο η μεγάλη δύναμη μπορεί να κρατήσει το κακό υπό έλεγχο, αλλά (τελικά) είναι οι μικρές καθημερινές πράξεις των απλών ανθρώπων που κρατούν το σκοτάδι μακριά. Μικρές πράξεις καλοσύνης και αγάπης.” (J.R.R. Tolkien)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιους αξιόπιστους ΜΚΟ

https://migration.gov.gr/helpukraine/

http://www.redcross.gr/

https://www.rescue.org/

Comments are closed.