Αποκλειστικά για τα μέλη του ΣΔΑΔΕ – Pandemonium Management™ Workshop – 15, 22 & 23 Νοεμβρίου 2017
October 9, 2017
Ο ΣΔΑΔΕ στις Ημέρες Καριέρας Αθήνας 2017
October 12, 2017

HR Leader Series Μorning and Αfternoon – How HR can teach resilience – Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Αγαπητά μέλη,

Ο ρυθμός των αλλαγών στις ημέρες μας είναι ταχύτερος από ποτέ και οι οργανισμοί δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς ανθεκτικά και ευέλικτα στελέχη.

Ειδικότερα η ψυχική ανθεκτικότητα (resilience) είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι σκληρές αποφάσεις, οι δύσκολες συζητήσεις, οι συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις έχουν διαμορφώσει μια νέα καθημερινότητα στο χώρο της κοινότητάς μας.

Η δε συνεχής έκθεση σε τέτοιες εμπειρίες μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα: είτε να μας αποδυναμώσει και να μειώσει δραστικά την αποτελεσματικότητά μας, είτε να μας ενδυναμώσει και να μας αναπτύξει. Καθοριστικός παράγοντας για το τι θα συμβεί είναι η τιμή του δείκτη ψυχικής ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο των Συναντήσεων Γνώσης και με έμφαση στην ψυχική ανθεκτικότητα της νέας περιόδου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, προγραμματίζουμε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στα γραφεία του ΣΔΑΔΕ, με τη συνδρομή του Dr. Γιώργου Ντερβάκου, Founder Τaolin (The Art of Learning International), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “How HR can teach resilience”.

Λόγω του ενδιαφέροντος του θέματος το workshop αυτό θα διεξαχθεί και το πρωί 08:30-12:00 και το απόγευμα 18:00-21:30 την ίδια ημέρα στα γραφεία του ΣΔΑΔΕ.

Η θεματολογία του θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα των τεχνικών αυτών όπως:

  • Πώς μπορώ να μετρήσω την προσωπική μου ψυχική ανθεκτικότητα;
  • Πώς μπορώ να αναπτύξω την ικανότητα να ανακάμπτω από σημαντικές αντιξοότητες;
  • Πώς την ενσωματώνω στην καθημερινότητα του οργανισμού μου; Σε πραγματικό χρόνο;
  • Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε μια πλούσια εργαλειοθήκη που αναπτύσσει την ψυχική μου ανθεκτικότητα και αυτή των εργαζομένων μου;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση και να περιηγηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα της Taolin. Εκεί θα βρουν:

  • πληθώρα εργαλείων, τεχνικών και μεθοδολογιών που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν περαιτέρω την ψυχική ανθεκτικότητα των εργαζομένων τους
  • κατάλληλες υποδομές (χώρους συζητήσεων, κοινωνικά δίκτυα) που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής μάθησης (social learning)

Οι συμμετέχοντες για την καλύτερη παρακολούθηση θα χρειαστεί να φέρουν το laptop τους.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Υπεύθυνη του Γραφείου του ΣΔΑΔΕ, κα Βίλμα Σιελή, στο gpma@otenet.gr μέχρι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 με επισήμανση την επιλογή του group (πρωινό ή απογευματινό).

Κόστος για μη μέλη: 30 ευρώ

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε στο δεύτερο φθινοπωρινό “ψυχικά ανθεκτικό” HR Leader Series του δευτέρου εξαμήνου!

Από το ΔΣ του ΣΔΑΔΕ

Leave a Reply