HR Leader Series – Οracle – Employee Experience Journey Mapping Workshop – Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015
March 4, 2015
Συνάντηση Γνώσης Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας – Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015
March 19, 2015

HR Forum 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχεδιάζοντας φέτος το ετήσιο συνέδριο του ΣΔΑΔΕ, το HR FORUM 2015, κάναμε μία αναδρομή στις θεματολογίες των προηγούμενων συνεδρίων του ΣΔΑΔΕ και διαπιστώσαμε  πόσο σημαντικό δρόμο έχουμε διανύσει σαν κλάδος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού από το 2004 μέχρι σήμερα και πόσα διαφορετικά θέματα μας απασχόλησαν όλη αυτή την περίοδο.

Ενδεικτικά όλα αυτά τα χρόνια:

Έχουμε μιλήσει για το ρόλο μας στη νέα εποχή (Brand Εconomy – ΗR Forum 2004), για τη θέση μας σαν Στρατηγικού Εταίρου (Βusiness Partner – HR Forum 2006), για τη Δέσμευση που δημιουργούμε (Engagement – HR Forum 2008), για τα θέματα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΗR in Southeastern Europe – HR Forum 2009), για την Προστιθέμενη Αξία του κλάδου μας (Delivering Value – HR Forum 2010), για την Ετοιμότητα που έπρεπε να επιδείξουμε σαν κλάδος μέσα στην κρίση (Alert – HR Forum 2011), για την Ανθεκτικότητα (Resilience – HR Forum 2012) για τις Δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουμε (HR Competencies – HR Forum 2013) και για τη Βιωσιμότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη με τη δική μας συμβολή (Sustainability, Innovation, Growth – HR Forum 2014).

Μέσα από αυτά τα Συνέδρια αλλά και από όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις, τόσο του ΣΔΑΔΕ όσο και άλλων φορέων, ο ρόλος μας ενισχύθηκε, διαχειριστήκαμε ριζικές μεταβολές στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και συμβάλλαμε τόσο στη διαμόρφωση εταιρικής κουλτούρας όσο και στην επίτευξη  εταιρικών στόχων με μετρήσιμα αποτελέσματα. Αναπτύξαμε τις δεξιότητές μας και ανεβάσαμε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του κλάδου μας.

Kαι έτσι φτάσαμε στο φετινό μας Συνέδριο με στόχο να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο τη σκέψη μας και να δούμε πως μπορούμε να πετύχουμε πέρα και έξω από αυτό που μας ζητείται.

Θέμα φετινής διοργάνωσης

HR Leadership: Reach Beyond The Expected

Στόχος είναι να  ενημερωθούμε για όλες τις νέες τάσεις της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και πως μπορεί  να εξελιχθεί ο ρόλος μας σε έναν

“Extraordinary και  Truly Authentic Leader” ώστε σε συνεργασία με όλους τους Line Managers και την Ηγεσία των Επιχειρήσεων να μπορούμε να συμβάλλουμε στη καινοτόμα εξέλιξη των Εταιριών και των Ατόμων που τη στηρίζουν.

Φέτος έχουμε τη χαρά να έχουμε δύο Keynote Speakers, οι οποίοι θα πλαισιώσουν μια ομάδα 4 ακόμα εκλεκτών ξένων προσκεκλημένων ομιλητών, ενός Διευθύνοντος Συμβούλου, ενός πάνελ 7 υψηλόβαθμων Eλλήνων στελεχών και του Προέδρου του European Association for People Μαnagement (επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας του Συνεδρίου – θα ακολουθήσει το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας του workshop).

Κey Note Speakers:

1.    Dr. Joe Folkman  19 Μαρτίου 2015

Ο κ. Joe Folkman είναι συνιδρυτής και Πρόεδρος της Zenger Folkman, μιας εταιρείας που ασχολείται με τη βελτίωση των οργανισμών και των εργαζομένων τους αξιοποιώντας τεκμηριωμένες μεθόδους βασισμένες στα ισχυρά σημεία τους. Ο κ. Folkman είναι  ένας καταξιωμένος ομιλητής σε συνέδρια και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Η θεματολογία του καλύπτει μια ποικιλία πεδίων σχετικών με την ανάπτυξη της ηγεσίας, την ανάδραση και την ατομική και οργανωτική αλλαγή.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στο περιοδικό Forbes και το Harvard Business Review Blog Forum. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε αρκετά έντυπα όπως το National Business Employment Weekly της Wall Street Journal, το CNBC News, το περιοδικό Business Week, το Harvard Business Review, το Chief Learning Officer, η εφημερίδα The Washington Post, η εφημερίδα The Huffington Post, το περιοδικό Training and Development Magazine και το περιοδικό Executive Excellence.

Έχει συγγράψει, το κορυφαίο σε πωλήσεις βιβλίο με τίτλο Extraordinary Leader: Turning Good Managers into Great Leaders (McGraw-Hill, 2002) καθώς και πολλά άλλα.

2.    Mike Figliuolo  19 Μαρτίου 2015/Workshop 20 Mαρτίου 2015

O κ. Mike Figliuolo αποφοίτησε με διάκριση από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (West Point).  Ασχολήθηκε ενεργά με τον επιχειρηματικό στίβο ως σύμβουλος στην McKinsey & Company και ως εκτελεστικό στέλεχος στην Capital One Financial και την Scotts Miracle-Gro Company. O κ. Figliuolo είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της thoughtLEADERS, LLC (www.thoughtleadersllc.com). Έργο του ίδιου και της ομάδας του είναι να εκπαιδεύουν στελέχη κορυφαίων εταιρειών σε θέματα ηγεσίας, στρατηγικής, επικοινωνίας, καινοτομίας καθώς και σε άλλες ζωτικής σημασίας επιχειρηματικές δεξιότητες. Επίσης, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου One Piece of Paper: The Simple Approach to Powerful, Personal Leadership Περιζήτητος ομιλητής και εκπαιδευτής, ο κ. Figliuolo έχει μεταδώσει τις πολύτιμες γνώσεις του σε χιλιάδες στελέχη και ηγέτες σε όλο τον κόσμο μέσω εμπνευσμένων παρουσιάσεων.

Το Συνέδριο και  αυτή τη χρονιά θα χωριστεί σε μία συνεδριακή ημέρα και σε ένα workshop μίας ημέρας.

Έτσι, θα μπορείτε είτε να παρακολουθήσετε μόνο τη συνεδριακή ημέρα είτε να δηλώσετε συμμετοχή μόνο για το μονοήμερο workshop είτε να συμμετάσχετε και στις δύο ημέρες (συνεδριακή ημέρα και μονοήμερο workshop).
Το ΔΣ του ΣΔΑΔΕ εκτιμά ότι το 2015 απαιτεί να οραματιστούμε τον ηγετικό αυθεντικό μας ρόλο και να επενδύσουμε στη ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ με ήθος και στόχο τη  συμβολή μας τόσο στην επιχειρηματική στρατηγική όσο και στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού των Εταιριών μας.

Σε μια εποχή που η κρίση αξιών, κοινής λογικής, ηγεσίας και οράματος είναι στην πρώτη γραμμή, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε εμείς οι ηγέτες της νέας εποχής για τις Εταιρίες  και την Κοινωνία μας.

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε και εσείς το όραμα μας με την παρουσία σας στη φετινή μας διοργάνωση.

Ελάτε να δούμε με «άλλη οπτική» την εξέλιξη του επαγγέλματός μας, με δράσεις που θα δημιουργήσουν Αξία.

Με εκτίμηση,

Μάρθα Μυλωνά – Οικονομάκου
Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ

Leave a Reply