HR Leader Series Afternoon – “Culture as Strategy enabler & Business Growth” – 21 Ιανουαρίου 2020
January 14, 2020
Κοπή Πίτας Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος – Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
January 24, 2020

Ευχές για ένα λαμπερό 2020 γεμάτο υγεία, ενέργεια και δημιουργία για 20 χρόνια μετά!

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι, Αγαπητά μας Μέλη, Καλή Χρονιά!

Ξεκινώντας το 2020, μια χρονιά που φέρει τον αριθμό 0 στο τέλος, θυμίζει περισσότερο το ξεκίνημα μιας νέας δεκαετίας, το ξεκίνημα ενός νέου συναρπαστικού κύκλου, και λιγότερο το τέλος της προηγούμενης.

Σε αρκετούς, ο αριθμός αυτός μας ταξιδεύει στο 2000, σκεπτόμενοι ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζαμε, τί πρακτικές εφαρμόζαμε και σε ποιες ανάγκες ανταποκρινόμασταν. Τότε λαμβάναμε χειρόγραφα τα βιογραφικά ή στο fax, δημοσιεύαμε αγγελίες στα λιγοστά ειδικά ένθετα των εφημερίδων, πληρωνόμασταν σε δραχμές, μοιράζαμε γραφείο-γραφείο τους φακέλους μισθοδοσίας, αναρτούσαμε τις εταιρικές ανακοινώσεις στο πίνακα ανακοινώσεων, συμπληρώναμε χειρόγραφα τις αξιολογήσεις και τα ερωτηματολόγια και οι λέξεις social media, HRMS, collaboration platforms, distance learning, home working δεν σήμαιναν πολλά για εμάς ή ήταν πλήρως άγνωστες λέξεις. Ελάχιστοι είχαν προσωπικό mail, και όχι όλοι εταιρικό. Τα γραφεία μας ήταν γεμάτα από in-trays, σημειωματάρια, agendas, και λοιπά “γραφικά” αξεσουάρ. Μεταπτυχιακά στο HR στην Ελλάδα βέβαια δεν υπήρχαν και οι κλαδικές συναντήσεις και συνέδρια ήταν ελάχιστα. Στην Ελλάδα, στη διάρκεια των δύο δεκαετιών που ακολούθησαν, βιώσαμε τεράστιες αλλαγές στις επιχειρήσεις και στο HR ειδικότερα. Εμείς οι επαγγελματίες του χώρου στην διάρκεια της πρώτης διαχειριστήκαμε κυρίως προσλήψεις αλλά και την εφαρμογή καινοτόμων πρωτοβουλιών, ενώ στην διάρκεια της δεύτερης, διαχειριστήκαμε περικοπές και αποχωρήσεις.

Μας κάνει λοιπόν να ανατρέχουμε πως ήταν η ζωή και η δουλειά μας στο Human Resources τα τελευταία 20 χρόνια και να αναρωτιόμαστε πως θα είναι τα επόμενα 20 χρόνια.

Σήμερα, ως επαγγελματίες αλλά και ως μέλη του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), ξεκινώντας την νέα δεκαετία λίγο πιο σοφοί και συγκρατημένα αισιόδοξοι, συνεχίζουμε με τις δράσεις μας να πυροδοτούμε συζητήσεις που φέρουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το ρόλο μας και να ενισχύουμε την αξία της διαπροσωπικής συνεργασίας που όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε σημαντική, πάρα τις συνεχείς αλλαγές. Θα συνεχίσουμε και εφέτος να δραστηριοποιούμαστε σε θέματα που μας απασχολούν και μας εμπνέουν!

Ως ΣΔΑΔΕ, μαζί με το Παράρτημα της Β. Ελλάδας, θα εξακολουθούμε να δίνουμε έμφαση στην ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών, στη συνεργασία με θεσμικούς φορείς, και στην προαγωγή του επαγγέλματος μας με ακεραιότητα και διαφάνεια. Θα κινούμαστε με γνώμονα το μέλλον, συντονιζόμενοι πάντα με τις απαιτήσεις των καιρών, τις ανάγκες των επιχειρήσεων αλλά και των μελών μας.
Xάρη στην δική σας συμμετοχή καταφέραμε να έχουμε ενεργή παρουσία στις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου μας και σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Θέλουμε να συνεχίσετε να είστε κοντά μας.

Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε για το 2020 θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Ήδη το 1ο Leader Series θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου και σύντομα θα λάβετε επικοινωνία και για το 2ο, που θα γίνει τον Φεβρουάριο. Επίσης η ετήσια Γενική Συνέλευση και η κοπή της πίτας μας θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου και η κορυφαία εκδήλωση μας, το HR Forum 2020 στις 20 Μαϊου, η οποία συμπίπτει με την International Human Resources Day.

Βάσει των στοιχείων των μελών μας, πάνω από το 90% από εσάς που είστε μέλη μας και διαβάζετε σήμερα αυτό το μήνυμα δεν ήσασταν το 2000 και οι περισσότεροι δεν είχατε καν ξεκινήσει την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Ας εργαστούμε έτσι ώστε σε 20 χρόνια από σήμερα το 100% από εσάς να παραμένετε ισχυροί πρεσβευτές του χώρου μας, κατακτώντας έναν ακόμα πιο στρατηγικό ρόλο στις επιχειρήσεις σας.

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Σταματίου
Προέδρος ΔΣ ΣΔΑΔΕ

Comments are closed.